مقالات زخم, مقالات دیابت, مقالات زخم بستر, مقالات زخم جراحی, مقالات زخم عفونی

زخم

هر انچه درباره زخم باید بدانید

چرا زخم میشیم؟

زخم هر نوع آسیب دیدگی در بدن می باشد که سبب آسیب به بافت های پوست می گردد و یکپارپگی پوست را برهم می زند. زخم ها به دو نوع زخم های باز و زخم های بسته طبقه بندی می شوند. انواع مختلفی از زخم ها وجود دارند که در این طبقه بندی قرار می گیرند. برای درمان هر یک از زخم ها روش های متفاوتی وجود دارد. در ادامه با انواع زخم ها و روش های مؤثر درمان زخم ها آشنا می شویم.

نشانه های عفونی شدن زخم

درمان زخم

یکی از سؤالات بسیار مهم این است که از نظر پزشکی زخم چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که به جراحت یا آسیبی زخم گفته می‌شود که پوست در آن خراشیده، بریده، پاره، سوراخ و یا دریده شود. البته زخم را می‌توان به شکل دیگری نیز تعریف کرد که در تعریف دوم می‌گویند به مواردی زخم و جراحت می‌گویند که به علت یک تروما پوست دچار آسیب شده و یا آثار قرمزی و کبودی بر روی آن به وجود بیاید.

به شکل مختصر و علمی اگر بخواهیم در رابطه با پاسخ سؤال زخم چیست صحبت کنیم باید گفت که جداسازی اتصال بین سلولی قسمتی از پوست با گوشت بدن را زخم می‌گویند.

اسکار چیست؟

انواع زخم

زخم‌ها به دسته‌بندی مختلفی تقسیم می‌شوند. از یک منظر می‌توان جراحت را به دو نوع بسته و باز تقسیم‌بندی کرد. با توجه به نوع جراحت شاهد دسته‌بندی مختلفی از زخم‌ها هستیم که در این بخش به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

دسته بندی زخم از لحاظ لایه‌های پوستی

با توجه به نوع آسیبی که به بدن وارد می‌شود، شاهد جراحت و زخم در لایه‌های پوست هستیم. این زخم‌ها را می‌توان به دو دسته زخم باز و زخم بسته تقسیم‌بندی کرد. در ادامه در رابطه با هر یک از این دو نوع زخم توضیحاتی را ارائه می‌دهیم.

درمان زخم سوختگی

ترمیم زخم

نکته مهمی که باید بدانید این است که بیشتر زخم‌ها جزئی بوده و می‌توان در منزل آن‌ها را درمان کرد اما ترمیم زخم مورد جدی است که پانسمان شده و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار بگیرند. درصورتی‌که پس از به وجود آمدن زخم خونریزی ادامه پیدا کند و بیش از ۲۰ دقیقه ادامه داشته باشد لازم است تا برای درمان آن حتما به پزشک مراجعه کرد.

  از دست دادن یکپارچگی پوست به دلیل آسیب یا بیماری می‌تواند منجر به عدم تعادل فیزیولوژیکی زخم مانند آلودگی میکروبی و ایجاد عفونت شود. ژل پیشرفته درمان زخم طباسپت باعث:

  • کلاژن سازی
  • شکستن سد دفاعی میکروارگانیسم‌ها
  • کاهش علائم التهابی
  • کاهش درد
  • کاهش بوی زخم می‌شود.

و سرعت عملکرد بدن را در درمان انواع زخم ها بالا می‌برد و موجب تسریع روند ترمیم زخم‌ها می‌شود. ساختار هیدروژل محصول باعث می‌شود زخم به طور کامل توسط ژل ترمیم زخم پوشانده شود و محیطی مرطوب و مناسب برای ترمیم زخم فراهم می‌کند.

اسکار زخم

اسکار زخم

ترمیم زخم ها از طریق ایجاد اسکار در محل زخم یک امر اجتناب ناپذیر است. تشکیل اسکار یک فرآیند طبیعی و پیچیده شامل تشکیل کلاژن و تشکیل مجدد سلول های پوششی است. در واقع اسکار از رسوب رشته های کلاژن، تحریک اپیتلیالیزاسیون و جمع شدگی بافتی رخ می دهد. تشکیل بافت اسکار بعد از جراحی یکی از مشکلات مهم است که نگرانی های زیادی برای پزشکان و بیماران ایجاد می کند.

اسکار ها معمولا به صـورت هایپرتروفیـک یـا آتروفیـک دیده می شوند. اسکارهای هیپرتروفیک نتیجه تشـدید پاسـخ ترمیمـی زخـم هستند و علاوه بر نقایص زیبـایی ممکـن است دردناک و خارش‌دار بوده و محدودیت دامنه حرکتی ایجاد نمایند و محدود به ناحیه زخم اولیه باقی می مانند. اسکارهای هایپرتروفیک معمولاً ۵/۱ % تا ۵/۴ % جامعه را درگیر می کند و ازبین بـردن آن هـا مشکل و پیچیده است.

زخم عروقی

اسکار چیست؟

کلویید ضایعه برجسته، اریتماتو، سفت و فیبروزی است که در ناحیه نرمه گوش، گردن، چانه، قسمت قدام جناغ، پشت، بالای بازو و پایین ساق پا شایع است. گاهی همراه با خارش و سوزش همراه است.  فراتر از محدوده زخم اولیه رشد و گسترش می یابد. روش های متعددی از جمله: پانسمان های سیلیکونی، پانسمان های فشاری، ترمیم زخم با رطوبت مناسب، پیشگیری از عفونت و مزمن شدن زخم های جراحی، رادیوتراپی، کورتیکواستروییدها و لیزر برای درمان پیشنهاد شده است.

اسپری انتی سپتیک طباسپت و ژل ایکس طباسپت از جمله محصولاتی هستند که با پیشگیری از عفونت و ایجاد رطوبت مناسب باعث کاهش ایجاد اسکار می شوند.

چرا زخم میشیم؟

انواع ترمیم کننده زخم

زخم یا جراحت به هرگونه آسیب، جداسازی، شکاف و از بین رفتن پیوستگی و یکپارچگی اپیدرم پوست به تنهایی یا به همراه بافتهای پیوندی زیرین به دلایلی جون ضربه، فشــار، بیماری، جراحت و حرارت می باشد. بر اساس ماهیت روند ترمیم کننده زخم ها، زخم ها را می توان به دو گروه زخم های حاد و مزمن تقسیم نمود.

زخمهای حاد، به گروهی از زخم ها اطلاق میگردد که معمولاً سطحی بوده و در مدت ۸ تا ۱۲ هفته کاملاً بهبود می یابند مانند خراش،بریدگی زخم های ناشی از تروما و…. زخمهای مزمن، بیش از ۱۲ هفته به زمان برای ترمیم نیاز دارند. زخم های مزمن تحت شرایط بیماری های خاص مانند: بدخیمی، عفونت های مزمن و یا شرایط فیزیولوژیکی خاص مانند: دیابت، در بدن ایجاد میگردند.

انواع ترمیم کننده زخم

زخم های پا، با منشأ ایسکمیک و وریدی نیز جزء این گروه از زخم ها محسوب می شود. زخم ها نیاز به پوششی دارند که محیطی مناسب را برای ترمیم آن ها فراهم نماید، سرعت ترمیم کننده زخم ها را افزایش دهد و از آن محافظت نماید.در سال های اخیر با توجه به پیشرفت روش های نوین در ترمیم کننده زخم و ساخت پانسمان های پیشرفته ، روند درمان زخم ها متحول شده است.از ویژگی های یک پانسمان مناسب به موارد زیر می توان اشاره کرد.

زخم های نفوذ پذیر

  • مرطوب نگه داشتن محیط زخم
  • قابلیت جذب ترشحات
  • تسریع روند درمان زخم
  • عدم چسبتگی به سطح زخم
  • جلوگیری از نفوذ میکروارگانسیم ها به داخل زخم
  • برقراری تبادل گازها و بخار آب
  • عدم ایجاد درد در هنگام تعویض
  • کنترل بو
  • عدم ایجاد حساسیت
  • مقرون به صرفه

انواع پانسمان زخم:

برای پانسمان زخم از دو روش پانسمان های سنتی (گاز، باند و…) و پانسمان های نوین که دسته بندی متعددی دارند و با توجه به شرابط هر زخم متفاوت هستند می توان استفاده کرد. با پیشرفت علم و فناوری استفاده از پانسمان های نوین در جهان به انتخاب اول درمانگران تبدیل شده است.

زخم های نفوذ ناپذیر

انواع پانسمان های نوین:

آلژینات ها برای ترمیم کننده زخم: آلیاف ساخته شده از جلبک های دریایی (جلبک قهوه ای) هستند که توانایی جذب ترشحات را دارند. به صورت ورقه ای ، نواری و پودر موجود هستند. پانسمان های طباگرن و طباگرن پلاس نقره تریتا حاوی آلژینات هستند. کلاژن ها برای ترمیم کننده زخم: از منابع گاوی، ماهی و خوک گرفته شده اند.

کلاژن ها در تحریک تولید پروتئین در ماتریکس خارج سلولی ، رگ زایی در بافت آسیب دیده رطوبت رسانی به سطح زخم بسیار موثر هستند. پانسمان های طبادرم ، طبادرم پلاس نقره و طبابرن تریتا از جمله پانسمان های کلاژنی هستند. فوم ها برای ترمیم کننده زخم: فوم ها محصولاتی حاوی پلی اورتان با قابلیت جذب ترشحات و مدیریت آن هستند.

به شکل ها و سایز های مختلف تولید می شوند. برخی از فوم ها خاصیت جذب عمودی ترشحات را دارند که از مسره شدن  لبه های زخم جلوگیری می کند. گاهی فوم ها آغشته به نقره یا پلی هگزانید هستند که در این صورت یک فوم آنتی باکتریال تلقی می شود. پانسمان طبافلکس تریتا یک فوم پلی اورتان با قابلیت جذب عمودی ترشحات که به پلی هگزانید آغشته شده است.

زخم سوختگی

هیدروژل ها برای ترمیم کننده زخم: از پایه گلیسیرین و آّب تشکیل شده اند. به صورت ورقه ای ، سرنگی و گاز آغشته به ژل می جود می باشند. گاهی ممکن است با پلی هگزانید یا نقره ترکیب شوندکه در این صورت یک هیدروژل آنتی سپتیک به حساب می آیند. پانسمان طباسپت ژل ایکس و طباسپت ژل ایکس پلاس از جمله هیدروژل های حاوی پلی هگزانید هستند.

بند آورنده سریع خون ریزی برای ترمیم کننده زخم: خون ریزی غیر قابل کنترل یکی از عوارض ناشی از تروما، جراحات جنگی و دبریدمان زخم محسوب می شود. استفاده از محصولات بندآورنده خون ریزی از سریع ترین، موثرترین و ساده ترین راه های درمان خون ریزی محسوب می شوند.پانسمان طبااستاپ یک پانسمان پیشرفته جهت انعقاد خون می باشد.

زخم باز

ازنظر علم پزشکی زخم باز آسیبی است که شامل یک آسیب بیرونی و یا داخلی در بدن باشد. این نوع زخم معمولاً به نحوی است که پوست را در بر می‌گیرد. زخم های باز به علت اینکه شرایط مناسبی برای ورود میکروارگانیسم ها به بدن دارند ، از اهمیت بالاتری نسبت به زخم های بسته برخوردار می باشند.

میکروارگانیسم ها در چنین شرایطی از طریق جسم وارد شده به بافت یا از طریق هوا وارد بدن می شوند و مشکلاتی را ایجاد می کنند. لذا درمان زخم های باز با روش های مناسب و در اسرع وقت ، بسیار حائز اهمیت می باشد.اگر بخواهیم به انواع زخم باز نگاهی بیاندازیم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

زخم عروقی یا زخم‌های وریدی

  • خراش پوست
  • پارگی پوست
  • سوراخ شدن پوست
  • جدا شدن بافت پوست

زخم بسته

دسته دیگری از انواع زخم ازلحاظ لایه‌های پوستی، زخم‌های بسته هستند. در زخم‌های بسته پوست دست‌نخورده باقی‌مانده و بافت زیرین آن‌که مستقیماً در معرض محیط بیرون قرار ندارد با آسیب مواجه می‌شود. زخم های بسته سطحی معمولاً با فشرده سازی ، بالا کشیدن پوست و عدم تحرک درمان می گردند.

اما زخم های بسته حاد و شدید که به استخوان ها آسیب وارد شده باشد ، با روش های درمانی تخصصی تری مانند جراحی و … درمان می شوند. زخم‌های بسته می‌توانند به علت خونریزی، کبودی، آسیب‌های عصبی، شکسته شدن استخوان، آسیب رسیدن به اندام‌های درونی و… پیچیده شوند و به همین دلیل برای درمان آن‌ها باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. از مهم‌ترین زخم‌های بسته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • له‌شدگی
  • هماتوم
  • کوفتگی

هر یک از انواع زخم‌های بسته روش درمان خاص و منحصربه‌فردی دارند.

زخم حاد

دسته‌بندی زخم ها ازلحاظ طول مدت‌زمان ابتلا به زخم

با توجه به مدت‌زمان ابتلا به زخم، هر یک از انواع زخم‌ها را می‌توان به دو دسته‌بندی کلی زخم حاد و زخم مزمن طبقه‌بندی و دسته‌بندی کرد.

زخم حاد

زخم حاد به دسته‌ای گفته می‌شود که در کمتر از یک ثانیه برای ما اتفاق می‌افتد و آسیب آن در لحظه به وجود می‌آید. درمان این دسته از زخم‌ها معمولاً بین ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد و نیاز است تا برای بهبود زخم‌های حاد از روش‌های درمانی مشخصی استفاده کنید.

زخم‌های حاد شامل مواردی چون سوختگی، بریدگی و یا زخم‌های ناشی از عمل جراحی می‌شوند. در درمان برخی از زخم های حاد به دبریدمان جراحی نیاز می باشد. عوامل بروز زخم های حاد شامل ترومای نافذ و غیرنافذ  و برخوردهای محیطی مانند مواد شیمیایی ، سرما یا گرمای شدید … می باشند.

انواع زخم

زخم مزمن

چنانچه زخمی با گذشت زمان ۴ الی ۶ هفته بهبود پیدا نکند ، زخم مزمن تلقی می گردد و نیازمند اقدامات درمانی تخصصی تری می باشد.نوع دیگری از زخم‌ها ازلحاظ طول مدت‌زمان ابتلا به زخم شامل زخم‌های مزمن می‌شوند. ازنظر پزشکی به مواردی زخم مزمن می‌گویند که در اثر مرور زمان به وجود می‌آیند و درمان آن‌ها طولانی و زمان‌بر است.

از مهم‌ترین مواردی که شامل این دسته می‌شوند می‌توان به زخم بستر، زخم‌های دیابتی و زخم‌های عروقی اشاره کرد.  

زخم باز

دسته بندی زخم: داخلی یا خارجی

منشأ زخم می‌تواند داخلی یا خارجی باشد. زخم های داخلی ناشی از اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و عصبی و یا کاهش خون، اکسیژن یا مواد مغذی به آن منطقه است. مانند موارد بیماری مزمن (دیابت، آترواسکلروز، ترومبوز ورید عمقی). زخم های خارجی معمولاً در اثر نفوذ اشیاء یا تروما و سایر علل متفرقه ایجاد می‌شوند:

دسته بندی زخم : تمیز یا آلوده

روش دیگر برای طبقه‌بندی زخم‌ها این است که مشخص شود آیا زخم تمیز است یا آلوده. در داخل زخم‌های تمیز هیچ مواد خارجی و یا مواد زائد وجود ندارد، درحالی‌که زخم‌های آلوده ممکن است دارای خاک، قطعات مربوط به عامل ایجادکننده عفونت، باکتری یا سایر مواد خارجی باشند.

انواع پانسمان های نوین

دسته‌بندی انواع زخم‌ها در تریتا

شرکت تریتا باهدف ایجاد نوآوری در حوزه سلامت از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کرده و تا به امروز همواره تلاش کرد تا برای انواع زخم‌ها درمان کامل و حرفه‌ای را به وجود بیاورد. تریتا دسته‌بندی خاص و مشخصی برای انواع زخم‌ها داشته و این موارد را در ده دسته کلی قرار داده است و تلاش کرده که برای هر یک درمان مشخص و خاصی را ارائه کند. در این بخش به بررسی هر یک از این موارد می‌پردازیم:

زخم بسته

افراد در معرض زخم

زخم ها ممکن است برای هر فردی ایجاد شوند. اما سالمندان و کودکان افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر ایجاد زخم هستند. افرادی که دارای مشاغل مخاطره آمیز می باشند و در محل کار خطرات مختلفی مانند سوختگی ، وارد شدن صدمات و آسیب های دیگر آنها را تهدید می کند. اشخاصی که مبتلا به بیماری های سیستم ایمنی بدن می باشند.

زخم های نفوذ ناپذیر

این زخم ها در اثر اصطکاک با سطوح دیگر یا صدمات مکانیکی ایجاد می شوند و سبب باز شدن بافت های پوست نمی گردند. زخم های نفوذ ناپذیر شامل زخم های سطحی ، کوفتگی ، ساییدگی و ضربه مغزی می باشند.

انواع پانسمان زخم

زخم های نفوذ پذیر

این نوع از زخم ها با باز شدن بافت های پوست همراه می باشد و به بافت ها و اندام های زیر پوست آسیب وارد می کند. زخم های نفوذ پذیر شامل زخم های چاقو ، زخم های جراحی و زخم های ناشی از گلوله می باشند.

نشانه های عفونی شدن زخم

علائم عفونت زخم به صورت تب ، ترشحات عفونی سفید یا زرد رنگ و افزایش دما در محل زخم می باشد. نشانه های دیگر عفونت زخم شامل درد شدید ، قرمزی ، تورم زیاد ، بوی نامطبوع و عدم قطع خونریزی در محل زخم می باشند. اگر درمان زخم به موقع و با روش های اصولی انجام شود ، از عفونت زخم و بوجود آمدن این علائم پیشگیری می شود.

برای تشخیص عفونی بودن زخم ، به شستشو زخم اقدام نمایید. اگر زخم پس از شستشو با بوی نامطبوع همراه بود ، قطعاً زخم عفونت کرده است. گاهی ممکن است زخم با بوی نامطبوع همراه نباشد اما عفونت کرده باشد. بنابراین عدم وجود یکی از نشانه های عفونی شدن زخم ، به معنای عفونت نکردن زخم نمی باشد. باید به تمامی نشانه های عفونی بودن زخم توجه نمود.  

درمان زخم جراحی

عواملی که بهبود زخم را به تعویق می اندازد

با توجه به نوع ساختار بدن ، سیستم ایمنی بدن و میزان ویتامین ها و مواد معدنی موجود در بدن هر فرد  طول درمان زخم متفاوت خواهد بود. اما عواملی مانند دیابت ، جریان خون ضعیف ، کم خونی و استرس و تنش های عصبی ، چاقی و … می تواند بهبودی زخم را به تعویق بیاندازد.

۱. زخم بستر

زخم بستر یکی از انواع زخم می‌باشد که به آسیب رسیدن به بافت بدن مثل پوست حقیقی، روپوست و ماهیچه گفته می‌شود. علت به وجود آمدن این زخم در اثر ایجاد فشار، فشار همراه با خراشیدگی، سایش درازمدت، خوابیدن طولانی‌مدت در یک وضعیت ثابت، ساییدگی پوست در اثر برخورد با صندلی به وجود می‌آید. زخم بستر درصورتی‌که به‌صورت طولانی‌مدت از لگن بیمار به شکل نامناسب استفاده شود و یا کشیدگی با ملحفه می‌تواند به وجود می‌آید.

زخم مزمن

۲. درمان زخم بستر

زخم بستر را می‌توان به روش‌های مختلفی درمان کرد اما به‌صورت کلی نکته مهمی که باید بدانید این است که درمان این دسته از زخم‌ها نیاز به مراقبت بسیار زیادی دارد. به‌منظور درمان این زخم‌ها باید در ابتدا از عفونت آن جلوگیری کرد و سپس با استفاده از لگن بیمار مناسب و همچنین تغییر وضعیت بیمار به‌صورت مداوم به درمان آن کمک کرد.

به‌منظور درمان این نوع زخم امروزه روش‌های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش‌ها استفاده از پانسمان‌های پیشرفته ترمیم زخم است که می‌تواند فرایند درمان زخم بستر را به طرز چشمگیری سرعت ببخشد.

زخم تروما

۳. زخم دیابت

زخم دیابت یکی از عوارض بیماری دیابت است و معمولاً در قسمت پا به وجود آمده و به آن زخم پای دیابتی نیز می‌گویند. در حدود ۱۵ درصد از افرادی که به دیابت مبتلا می‌شوند، دچار این زخم شده و در حدود ۸۴ درصد موارد منجر به قطع قسمت انتهایی پا می‌شود.

۴. درمان زخم دیابت

به‌منظور درمان زخم دیابتی دو روش کلی وجود دارد. درروش اول باید از بیمار مراقبت‌های معمولی همچون شستشو و پانسمان مناسب صورت گیرد. پانسمان های پیشرفته ترمیم زخم درمان شما را نیز تسریع می‌بخشد. این موارد به بهبود وضعیت زخم کمک می‌کند. برای مشاوره بیشتر برای درمان زخم دیابت می‌توانید با مشاوران ما در تماس باشید.

۵. زخم سوختگی

زخم سوختگی به‌نوعی آسیب پوست یا بافت می‌گویند که براثر گرما، مواد شیمیایی، برق، پرتو و یا اصطکاک به وجود می‌آید. با توجه به میزان آسیب رسیدن به پوست و یا بافت‌های داخلی بدن سوختگی‌ها به چهار درجه تقسیم می‌شوند که درمان هر یک روش منحصربه‌فردی دارند.

ترمیم زخم

درمان زخم سوختگی

با توجه به درجه سوختگی و میزان آسیب به بافت‌های بدن، روش‌های مختلفی برای درمان این مشکل وجود دارد. از مهم‌ترین روش‌هایی که باعث درمان زخم سوختگی می‌شوند می‌توان به تزریق مایعات وریدی، مراقبت دائمی از زخم، استفاده از داروهای گوناگون، درمان با پانسمان بیولوژیک و جراحی اشاره کرد.

به‌منظور درمان زخم سوختگی در وهله اول باید میزان سوختگی و درجه آن را تشخیص داد و سپس با توجه به درجه آن به سراغ درمان مشخص و خاص رفت. در زمان‌های قدیم از عسل برای بهبود زخم‌های ناشی از سوختگی درجه یک و دو استفاده می‌شد. اما اکنون می‌توان درمان به‌واسطه پانسمان‌های پیشرفته ترمیم زخم را بهترین روش برای درمان زخم سوختگی نامید. بدین منظور می‌توانید با مشاوران تریتا در تماس باشید.

درمان زخم بستر

۶. زخم ژنتیکی

زخم ژنتیکی به موارد گفته می‌شوند که بافت‌های پوستی به علت یک بیماری ارثی دچار مشکل شده و به علت یک جهش ژنتیکی در کراتین و کلاژن شاهد به وجود آمدن زخم در بدن هستیم. از رایج‌ترین انواع زخم ژنتیکی می‌توان به بیماری پروانه اشاره کرد.

درمان زخم

درمان زخم ژنتیکی

برای درمان زخم ژنتیکی باید مراحل خاص و مشخصی را طی کنید. در وهله اول باید از تاول زدن پوست جلوگیری کرد. درصورتی‌که پوست با مشکل تاول مواجه شد، گام بعدی مراقبت از پوست تاول‌زده است و باید از بروز عفونت جلوگیری کرد. در صورت به وجود آمدن هرگونه عفونت در بدن باید به درمان آن پرداخت. امروزه یکی از روش‌های درمان زخم ژنتیکی با کمک جراحی است.

۷. زخم عروقی

زخم عروقی یا زخم‌های وریدی به انواعی از زخم و جراحات گفته می‌شود که معمولاً در قسمت پایین ساق پا و مچ ظاهر می‌شوند. در حدود ۸۰ درصد زخم‌های پا شامل زخم عروقی می‌شود. دلیل ایجاد زخم های عروقی ، گردش خون ضعیف می باشد. گردش خون ضعیف سبب کاهش خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت ها و سلول های بدن می گردد.

زخم ناشی از بیماری‌های خودایمنی

زخم های عروقی برای درمان به مدت زمان طولانی تری نیاز دارند و احتمال مزمن شدن این زخم ها بسیار بالا می باشد. افزایش سن ، ضعف سیستم ایمنی ، دیابت ، چاقی ، بارداری ، فشارخون و مصرف دخانیات از عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به این زخم ها می باشند.

درمان زخم عروقی

برای زخم عروقی بهترین روش درمانی، پانسمان مرتب زخم و کمک کردن به بهبود وضعیت آن است. برای اطلاعات بیشتر می توانید محصولات تریتا را بررسی کنید و یا با مشاوران ما در تماس باشید.

۸. زخم تروما

زخم تروما به آسیب‌ها و جراحاتی گفته می‌شود که ناشی از ضربه شکستگی و یا آسیب‌دیدگی شدید در بافت پوست باشد. زخم‌های تروما به دلیل مواردی چون خراش، پارگی، له‌شدگی، نفوذ و سوراخ شدن پوست به وجود می‌آید. این دسته از زخم‌ها می‌توانند ناشی از تصادفات یا اعمال خشونت‌آمیز باشند و اگر درمان مناسبی را برای آن‌ها انتخاب نکنید، به‌سرعت بدتر و آلوده می‌شوند.

زخم دیابت

درمان زخم تروما

به‌منظور درمان زخم تروما در دنبال اولین گام باید خونریزی را متوقف کرد. سپس زخم باید به‌طور کامل تمیز شود و با پانسمان کردن آن از بروز عفونت جلوگیری کرد. اگر زخم به نحوی باشد که توانایی عملکرد بدن را مختل می‌کند و شخص در معرض خطر مرگ است، باید به‌سرعت فرد را به بیمارستان منتقل کرده و فرآیند درمان آن را به پزشک متخصص بسپارید.

۹. زخم جراحی

زخم‌هایی که در اثر شکافتن پوست در هنگام عمل جراحی و یا در اثر ضربه به وجود می‌آیند، زخم جراحی می‌گویند. این زخم‌ها معمولاً پس از بریدن پوست در هنگام عمل جراحی به وجود می‌آیند. همچنین می‌توانند نتیجه تخلیه یک عضو باشند. زخم جراحی ازنظر اندازه بسیار متفاوت بوده و معمولاً آن‌ها را با بخیه می‌بندند.

عواملی که بهبود زخم را به تعویق می اندازد

درمان زخم جراحی

زخم‌های ناشی از عمل جراحی با توجه به بخیه زدن پس از مدتی بهبود پیدا می‌کنند اما نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که شما باید با پانسمان کردن آن و تعویض مداوم پانسمان‌ها، از عفونت کردن این دسته از زخم‌ها جلوگیری کنید و اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، به‌سرعت برای درمان آن اقدام کنید.

۱۰. زخم اگزما

زخم اگزما به مواردی گفته می‌شوند که پوست تاول‌زده و قرمز می‌شوند و همچنین بیمار مجبور به خارش مداوم آن می‌شود. البته زخم اگزما به دسته‌بندی مختلفی تقسیم می‌شود که هر یک از آن‌ها روش درمان مشخصی دارند.

درمان زخم عفونی

درمان زخم اگزما

زخم اگزما ملایم معمولاً با آب ولرم و بخار درمان می‌شود. اگر با زخم اگزما مزمن مواجه هستید می‌توانید با کمک آب و یک نرم‌کننده مثل کرم مرطوب‌کننده و لوسیون به بهبود آن کمک کنید. زخم اگزما خفیف را نیز می‌توان با کورتیزول درمان کرد. البته نکته مهم این است که با توجه به نوع زخم ممکن است پزشک متخصص روش درمانی مختلفی را به شما پیشنهاد دهد.

زخم ناشی از بیماری‌های خودایمنی

بیماری‌های خود ایمنی به دسته‌ای از بیماری‌ها گفته می‌شوند که به دلیل حمله اشتباه سیستم ایمنی بدن به خود به وجود می‌آید. بیماری‌های خود ایمنی می‌تواند اندام‌ها و بافت‌هایی چون گلبول‌های سرخ، عروق خونی، تیروئید، لوزالمعده، مفاصل، عضلات و پوست را درگیر خود کند. برخی از بیماری‌های خود ایمنی دارای نشانه‌هایی همچون زخم هستند.

درمان زخم ناشی از بیماری خودایمنی

به‌صورت کلی نمی‌توان درمان کلی برای بهبود زخم ناشی از بیماری خود ایمنی را تجویز کرد. نکته مهم این است که شما در وهله اول نوع بیماری خود را تشخیص داده و سپس با توجه به نوع آن برای درمان زخم اقدام کنید. بهتر است برای درمان زخم بیماری‌های خود ایمنی به پزشک مراجعه کنید. موضوع لازم به ذکر این است که مثل هر نوع زخمی، باید از این دسته از زخم‌ها نیز مراقبت کرد و جلوی عفونت آن‌ها را گرفت.

درمان زخم تروما

زخم عفونی

زخم عفونی به مواردی گفته می‌شود که در آن میکروب‌هایی مثل باکتری‌ها در پوست آسیب‌دیده رشد کرده و باعث وخیم شدن وضعیت آن می‌شوند. از مهم‌ترین علائم این دسته از زخم‌ها می‌توان به افزایش درد تورم و قرمزی اشاره کرد.

درمان زخم عفونی

اگر زخم عفونی جزئی باشد می‌توان آن را در خانه نیز درمان کرد که با توجه به محل زخم و میزان آن روش‌های مختلفی وجود دارد اما اگر عفونت زخم شدید و مداوم باشد، باید از پزشک متخصص کمک بگیرید. برای درمان زخم عفونی در خانه باید دست خود را با آب و صابون بشویید و آن را خشک‌کنید.

درمان زخم دیابت


همچنین ببینید: بررسی علت توقف درمان زخم یا کندی روند بهبود آن ها | چرا زخم من خوب نمیشه؟

پی‌نوشت:

محصولات پانسمان‌های تریتا برای درمان زخم با ساختار شبیه پوست انسان تولیدشده‌اند. برای اطلاعات بیشتر با محصولات زخم تریتا، می‌توانید از محصولات دیدن کنید. همچنین برای مشاوره درمانی و یا خرید محصولات زخم تریتا نیز می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *