زخم های پس از کاشت مو از عوارض رایج کاشت مو میباشند که بسیاری از افراد به آن دچار میشوند. البته این عارضه پس از مدتی کاملاً بهبود پیدا می کند.
زخم از عوارض کاشت مو
در کاشت مو ، فولیکولهای مو از نواحی اهداکننده به نواحی موردنظر پیوند زده میشوند. در این فرآیند لازم است قسمتهایی از پوست سر با تیغهای جراحی مخصوص این کار بریده شود. این محلها برای کاشت فولیکول برش داده می شوند. برش محل کاشت فولیکول به دو شیوه انجام میشود.
در یکی از این روشها که برای قسمتهای پشت سر استفاده میشود، پوست سر به صورت نواری برش داده میشود. در روش دیگر که برای قسمتهای جلوی سر به کار میرود ، حفرهها و منافذی توسط سوزنهای ریز مخصوص ایجاد میگردد.
در روش اول به علت برش نواری پوست سر ، معمولاً زخم های پس از کاشت مو ایجاد میشود. این زخمها با مراقبتهای درست و صحیح پس از گذشت مدت زمانی بهبود خواهند یافت. شدت جراحت بر اساس نوع جراحی و حجم کار و روش مورد استفاده متفاوت میباشد.
کاشت مو ممکن است عوارض دیگری مانند خارش و افت فشارخون ، درد و التهاب ، فولیکولیت و … را به همراه داشته باشد.
درمان زخم های پس از کاشت مو
برای درمان زخم حاصل از کاشت مو ، انجام اقدامات توصیه شده از سوی پزشک جراح کافی میباشد. در واقع میتوان گفت بهبودی این زخمها قطعی میباشد و کمتر مواردی دیده شده که زخم های پس از کاشت مو باقی بمانند.
مدت زمان بهبودی این زخمها برای افراد مختلف متفاوت میباشد. بنابراین میتوان گفت به جز اقدامات اولیه که پزشک توصیه میکند، اقدامات درمانی دیگری لازم نمیباشد.
برای افراد دیابتی که به کاشت مو اقدام کردند ، ممکن است با توجه به بالا بودن قندخون آنها بهبود و درمان زخم های پس از کاشت مو حاصل از کاشت مو کمی طولانیتر و سخت تر باشد. لذا افراد دیابتی باید وضعیت بیماری خود را به پزشک به طور کامل شرح دهند تا اقدامات تکمیلی لازم صورت گیرد. این افراد اگر سابقه زخم دیابتی داشته باشند ، باید آن را با پزشک مطرح کنند و روشهای درمان زخم دیابتی که سابقاً استفاده نمودند را بیان کنند.
با توجه به صلاح دید پزشک ، عمل کاشت مو انجام میشود و اقدامات لازم برای درمان زخمهای پس از کاشت مو ، توسط پزشک تجویز میگردد.
تایم بهبودی زخم های پس از کاشت مو
به طور کلی نمیتوان مدت زمان دقیقی را برای بهبود این زخمها مشخص نمود. زمان بهبودی با توجه به فیزیولوژی بدن بیمار و سوابق سایر بیماریهای وی متفاوت میباشد. اما برای افراد عادی با سیستم ایمنی مناسب و بدون هیچگونه سابقه بیماری ، حدوداً دو هفته برای بهبودی زخم زمان میبرد.
در طول این زمان ، پزشک چندین بار زخمهای پس از کاشت مو را معاینه و بررسی میکند و داروهای لازم برای کاهش درد و التهاب و از بین بردن عفونت زخمها را تجویز میکند.
مراقبتهای لازم زخم های پس از کاشت مو
در درمان زخم کاشت مو و مراقبتهای لازم پس از عمل جراحی ، موارد زیر را رعایت کنید.
تا زمانی که بخیههای پوست سر کاملاً جوش نخوردهاند ، از لوسیونها و کرمهای محو کردن جای بخیه استفاده نکنید. زیرا مرطوب شدن زخمها سبب تأخیر در بهبود زخم میشوند.
از پوست سر در برابر ضربه و فشار محافظت نمایید. وارد شدن ضربه به پوست موجب باز شدن زخمهای پس از کاشت مو و از بین رفتن فولیکولها میشود.
برای درمان زخمها ، از محصولاتی که از برندهای فیک و بیکیفیت میباشند ، استفاده نکنید. تنها محصولات زخم مناسب و با کیفیت که توسط پزشک تجویز میشود را استفاده نمایید. نمونهای از این محصولات باکیفیت و مؤثر در درمان زخم و از بینبردن جای زخم ، محصولات زخم تریتا میباشد.
از دست کاری کردن زخم های پس از کاشت مو خودداری کنید. در صورت احساس سوزش و خارش در این نواحی با پزشک این موضوع را در میان بگذارید.
داروهای موضعی و خوراکی تجویزی از سوی پزشک را سر وقت مصرف نمایید.
همچنین ببینید: درمان سریع زخم ها
پس از گذشت چندین روز با دستور پزشک ، پوست را طبق دستورالعمل پزشک شستشو دهید. بهترین ماده برای شستشوی پوست سر ، شامپو بچه میباشد.
از حضور در مکانهای آلوده به مدت زمان یک الی دو هفته ، خودداری نمایید. زیرا نفوذ آلودگی به زخمها می تواند سبب ایجاد عفونت شود.
در روزهای ابتدایی پس از عمل جراحی ، در محیطهای بسیار گرم و در معرض آفتاب قرار نگیرید.
از رفتن به استخر به علت عدم تماس با مواد ضدعفونی کننده شیمیایی مانند کلر ، خودداری نمایید.