مقالات زخم, مقالات زخم عفونی

عفونت زخم

زخم عفونت کرده

درمان عفونت زخم

علامت عفونت زخم به صورت تب ، درد ، ترشح ، بوی نامطبوع و … می‌باشد. این علائم در صورت نادیده گرفتن مشکلاتی را ایجاد می‌کنند.

وجود ذرات خارجی روی زخم

با توجه به اینکه زخم در اثر چه مشکلی ایجاد شده باشد ، ممکن است ذرات خارجی مانند ذرات گچ روی زخم باقی بماند. باقی ماندن این ذرات ، احتمال عفونت زخم را بالا می‌برد. بنابراین باید به حذف این ذرات از روی زخم اقدام نمود. اگر برداشتن ذرات خارجی سخت و غیرممکن می‌باشد ، حتماً به پزشک مراجعه کنید. تصور نکنید که با شستن زیاد ، زخم عفونت نمی‌کند.

درمان عفونت زخم

تمیز کردن زخم با صابون

بر خلاف تصور، صابون برای شستشوی زخم مناسب نمی‌باشد و می‌تواند روند بهبودی زخم را به تعویق بیاندازد. حتی در برخی موارد صابون ممکن است سبب عفونت زخم شود. برای ضدعفونی زخم بهتر است از محصولات زخم مناسب استفاده شود. داشتن یک محلول ضدعفونی کننده زخم ، در منزل ضرورت دارد.

بانداژ نکردن زخم یا عدم استفاده از چسب زخم

پانسمان نکردن زخم و عدم استفاده از چسب زخم می تواند یک علامت عفونت زخم باشد. البته در مواردی که زخم خیلی کوچک و سطحی نباشد. زخمی که از چسب یا پانسمان مناسب برای بستن آن استفاده نشود ، به احتمال زیاد عفونت می‌کند. پوشاندن زخم و مرطوب شدن آن به ترمیم و بهبود زخم کمک می‌کند. زمانی که زخم مستقیماً در معرض هوا قرار داشته باشد ، به کندی بهبود پیدا می کند. استفاده از پانسمان‌هایی که رطوبت مناسبی در سطح زخم ایجاد می‌کنند ، به طور شگفت‌آوری درمان زخم را سرعت می‌بخشند. پانسمان‌های پیشرفته تریتا نمونه‌ای از این پانسمان‌ها می‌باشند.

عفونت زخم را جدی بگیرید

عمیق بودن زخم از علامت عفونت زخم

عمیق بودن زخم به ویژه در مواردی که به دلیل برخورد با فلزات زنگ زده ایجاد شده باشد ، نشان دهنده این است که زخم احتمال عفونت دارد. بنابراین باید از درمان خودسرانه آن پرهیز شود و حتما برای درمان زخم به پزشک مراجعه شود. حتی در مواردی این زخم‌ها به بخیه نیاز دارند. لذا ضرورت دارد اقدامات درمانی توسط پزشک صورت گیرد.

درد شدید زخم

درد شدید زخم می تواند علامت عفونت زخم باشد. زخم‌های سطحی مانند بریدگی‌های کوچک با درد کمی در زمان کوتاهی همراه هستند. اگر درد زخم شدید باشد و فروکش نکند ، نشان از عفونت زخم دارد. در این مورد ضرورت دارد سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. از زخم‌هایی که با دردهای شدید همراه هستند ، به سادگی گذر نکنید. پزشک پس از معاینه زخم ، در صورت وجود عفونت به تجویز آنتی بیوتیک‌های موضعی یا خوراکی یا تزریقی اقدام می‌کند.

قرمزی شدید و ماندگار زخم

قرمزی شدید و ماندگار زخم

اگر زخم به شدت قرمز رنگ باشد و با سوزش و کمی درد همراه است ، این علامت عفونت زخم می باشد. ظاهر زخم‌هایی که با گذشت زمان قرمز تر و تازه تر می‌شوند ، نشان دهنده عفونی شدن زخم می‌باشند. این زخم‌ها حتماً بایستی توسط پزشک معاینه شوند تا علت این وضعیت مشخص شود.

بوی نامطبوع زخم

اگر ترشحات زخم با بوی نامطبوع یا رنگ غیرعادی همراه باشد ، نشان از عفونی شدن زخم دارد. در برخی موارد ترشحات زخم ، سبز رنگ می‌باشند که باید حتما توسط پزشک معاینه شوند. اما در صورتی که ترشحات زرد کمرنگ باشند ، طبیعی می‌باشد و نشان دهنده عفونت نمی‌باشد.

بانداژ نکردن زخم یا عدم استفاده از چسب زخم

تب و احساس مریضی از علامت عفونت زخم

گاهی علامت عفونت زخم به صورت تب می‌باشد. هر عفونتی در بدن می‌تواند به صورت تب ظاهر شود. بنابراین اگر دچار زخمی شده‌اید که با تب همراه است ، حتماً به پزشک مراجعه کنید. ممکن است نشانه‌های دیگری مانند حالت تهوع ، سرگیجه و احساس کسلی به دلیل عفونت زخم در بدن بوجود بیایند. لذا اگر پس از ایجاد زخمی در بدن با علائم بیماری و کسالت مواجه شدید توسط پزشک ویزیت شوید.

همچنین ببینید:

تب و احساس مریضی از علامت عفونت زخم

درمان عفونت زخم، پس از شناخت علامت عفونت زخم ، باید این علائم را جدی بگیرید. زخم‌ها در صورت عفونی شدن می توانند مشکلات زیادی را بوجود بیاورند و به بیماری‌های بدتری تبدیل شوند. عفونت استاف ( Staph ) از مشکلاتی می‌باشد که در اثر عفونت زخم ایجاد می‌شود. باکتری‌های استافیلوکوکوس سبب ایجاد این عفونت می‌شوند. این باکتری‌ها زمانی که به بدن حمله می‌کنند با تولید یک جریان کشنده و سمی ، سلامت بدن را تهدید می‌کنند.

عمیق بودن زخم از علامت عفونت زخم

از دیگر عفونت‌هایی که در اثر باکتری‌های استاف ایجاد می‌شوند ، سلولیت است که نشانه‌هایی مانند قرمزی و تورم و … دارند. زرد زخم از عفونت‌های پوستی می‌باشد که مسری و واگیردار است. بنابراین عفونت زخم باید جدی گرفته شود که سبب بیماری‌های دیگر نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *