مقالات زخم

تبخال تناسلی

تبخال تناسلی

تبخال تناسلی چیست ؟

تبخال تناسلی یا Genital herpes یک عفونت شایع است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می‌شود. تبخال تناسلی عامل اصلی زخم های تناسلی در سراسر جهان است که بیش از ۴۰۰ میلیون نفر مبتلا به آن هستند.

تشخیص تبخال تناسلی

علت تبخال تناسلی :

شیوع عفونت در کشورهای مختلف و جمعیت های مختلف متفاوت می باشد. شیوع این عفونت در بزرگسالان آمریکا 25 درصد، در اروپا ۱۴ درصد و در کشورهای در حال توسعه ۳۰ درصد گزارش شده است.

راه انتقال تبخال تناسلی :

تماس جنسی راه اصلی انتشار این ویروس است. بعد از عفونت اولیه، ویروس در بدن به حالت نهفته باقی می‌ماند و به ‌همین‌دلیل می‌تواند دوباره فعال شود. مطالعات نشان می دهند که بیش از ۶۵ درصد از مبتلایان به عفونت HSV تناسلی از وجود آن بی خبرند.

پیشگیری از تبخال تناسلی :

با توجه به شیوع بالای بیماری و با در نظرگرفتن اینکه این بیماری درمان قطعی که منجر به ریشه کنی ویروس گردد ندارد، پیشگیری رکن اصلی مبارزه با این بیماری است.

افزایش آگاهی در مورد بیماری منجر به تغییر رفتار های پرخطر جنسی و پیشگیری از بیماری میگردد، بنابراین مشاوره و اطلاع رسانی از اهمیت ویژه ای در بالابردن سطح آگاهی برخوردار می باشد.

درمان تبخال تناسلی

تشخیص تبخال تناسلی :

علائم بالینی قابل مشاهده شامل ویزیکول های منفرد یا خوشه ای در اندام تناسلی، پرینه، باسن، ران، نواحی اطراف مقعدی و یا در قالب تاول‌های دردناکی که مملو از مایعات هستند و باعث ایجاد درد، خارش و در نهایت ایجاد زخم در ناحیه تناسلی می شود.
در مواردی ممکن است هیچ علائم و نشانه‌ای از آن قابل مشاهده نباشد. معمولاً علائم حدود دو تا ۱۲ روز پس از قرارگرفتن در معرض ویروس بروز می‌کنند اما در صورت آلودگی، امکان انتقال از فردی به فرد دیگر وجود دارد؛ بنابراین استفاده از کاندوم حین رابطه جنسی می‌تواند به جلوگیری از شیوع عفونت تبخال تناسلی بسیار کمک کننده باشد.

تشخیص تبخال نوع تناسلی شامل معاینه ی فیزیکی و تست های تشخیصی است. با استفاده از آزمایش خون می‌توان به مبتلا بودن به تبخال تناسلی پی برد. در این آزمایش که به نام کمی لومینانس (LIC)  شناخته می‌شود، میزان آنتی بادی‌های خون اندازه گیری می‌شود. از دیگر آزمایش‌ها تست واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) است. در این آزمایش از نمونه خون، بافت زخم یا مایع مغزی نخاعی برای کپی گرفتن DNA و تشخیص نوع ویروس استفاده می‌شود.کشت ویروس از زخم یا گرفتن نمونه‌ی بافت به تشخیص هرپس تناسلی کمک می‌کند.

واکسن تبخال تناسلی

و نوع ویروس هرپس سیمپلکس می‌توانند باعث بروز تبخال تناسلی شوند:

  • HSV-1 : این نوع معمولا باعث ایجاد تبخال یا تاول در اطراف دهان می شود و اغلب از طریق تماس پوست به پوست پخش می شود. هم چنین از ناحیه تناسلی حین رابطه دهانی منتقل می شود.
  • HSV-2 : این نوع به طور معمول باعث تبخال دستگاه تناسلی می شود. ویروس از طریق تماس پوست و رابطه جنسی منتقل می شود. HSV-2 به شدت شایع و مسری می باشد.

ویروس‌ از طریق غشاهای مخاطی مانند بینی، دهان و اندام تناسلی وارد بدن می‌شوند.

برای پیشگیری از تبخال تناسلی از انجام فعالیت‌های جنسی مشکوک خودداری کنید و از داشتن شرکای جنسی متعدد کاملا پرهیز کنید. در هر رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید. در صورت مشاهده علائم هرپس در ناحیه تناسلی یا هرجای دیگر از آمیزش خودداری کنید و برای درمان به متخصص مراجعه کنید. استفاده مداوم از کاندوم خطر انتقال HSV تناسلی از مردان به زنان را تا حد زیادی کاهش می دهد، اما در انتقال از زنان به مردان کمتر موثر است.

علت تبخال تناسلی

عوارض تبخال تناسلی :

  • خطر انتقال یا ابتلا به سایر عفونت‌های مقاربتی از جمله ایدز را افزایش می‌دهد.
  • نوزادانی که از مادران آلوده متولد می‌شوند، می‌توانند در طی فرآیند زایمان در معرض ویروس قرار بگیرند که می تواند منجر به آسیب های مغزی، نابینایی و یا مرگ شود.
  • می‌توانند باعث التهاب در اطراف مجرای ادرار شوند.

مقایسه زگیل تناسلی با تبخال تناسلی

مقایسه زگیل تناسلی با تبخال تناسلی

درمان تبخال تناسلی :

هیچ درمان قطعی برای تبخال نوع تناسلی وجود ندارد اما با داروهای ضدویروس مورد تایید FDA می‌توان تعداد ویروس‌ها را در بدن کاهش داد، از شیوع بیشتر آن‌ها جلوگیری کرد و سلامت شریک جنسی را نیز تضمین کرد.

داروهای مورد تایید FDA شامل آسیکلوویر، والاسیکلوویر و فامسیکلوویر می باشد. این داروها تکثیر HSV را مهار می کنند.

هم چنین مطالعات جدید اثرگذاری PHMB بر ویروس HSV را ثابت کرده، بنابراین برای درمان زخم های ناشی از تبخال تناسلی می توانید از اسپری طباسپت استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *